6x RX 5700 mod bios 320-280 MH/s

Hello, I have 6x RX 5700 mod bios, Power 1650 W, MB ASRock H110 Pro BTC+

VRAM timing Micron mem 1500 Mhz copy to 1750, 1800 1875 2000Mhz…

When rig boot I have on all 6 GPU around 52-54 MH/s (320 MH/S) after 5 min hashrate drop to 280MH/s

BIOS is set to PCI Gen2, a try change pci raiser, I tried different OC, nothing help…, when i have stock bios on GPU I have 300-305 MH/s

Hey,

Copying from 1500 MHz is just a straps, I personally write a new whole bios and then there is the result.
And most importantly 1320 Watt.

Greetings!!!

Hello
This is my second RIG.How can you see i work all 3 days without any error.How have I wrote, I write professional BIOS for GPU’s RX 5700 and RX 5700 XT. My BIOS they are characterized by low Watt usage.How can you see on 9 GPU’s power is only 1190 Watt.

Willing I invite to contact to me.
I’m from Poland.

3 Likes

Hi Jarek,

Are the power consumption values taken from the wall reading or OS?

Hello Kryptomek,

that is thermalthrotling from your ddr6 memory chips.

try to set from 750mv to 800mv in the VDD field.
and you should be fine.

Hi,
My readings are from the wattmeter, not from the operating system.
My BIOS really is very economical.
greetings

Hi,
Everyone can see my latest BIOS for the RX5700.
Greetings!!!

After set OC, error… and rig does not boot :frowning:

=== GPU 4, 0f:00.0 Radeon RX 5700 8176M #5 === 09:21:51
Changing smcPPTable.FanStopTemp from 0 to 0 at 0x45e
Changing smcPPTable.FanStartTemp from 0 to 0 at 0x460
Changing smcPPTable.FanZeroRpmEnable from 0 to 0 at 0x484
Changing smcPPTable.MinVoltageGfx from 3200 to 2800 at 0x24a
Changing OverDrive8Table.ODSettingsMax.8 from 930 to 960 at 0x102
Changing OverDrive8Table.ODSettingsMin.3 from 800 to 700 at 0x16e
Changing OverDrive8Table.ODSettingsMin.5 from 800 to 700 at 0x176
Changing OverDrive8Table.ODSettingsMin.7 from 800 to 700 at 0x17e
Commiting changes to ‘/sys/class/drm/card5/device/pp_table’.
Traceback (most recent call last):
File “/hive/opt/upp/upp.py”, line 183, in
cli(obj={})()
File “/hive/opt/upp/click/core.py”, line 722, in call
return self.main(*args, **kwargs)
File “/hive/opt/upp/click/core.py”, line 697, in main
rv = self.invoke(ctx)
File “/hive/opt/upp/click/core.py”, line 1066, in invoke
return _process_result(sub_ctx.command.invoke(sub_ctx))
File “/hive/opt/upp/click/core.py”, line 895, in invoke
return ctx.invoke(self.callback, **ctx.params)
File “/hive/opt/upp/click/core.py”, line 535, in invoke
return callback(*args, **kwargs)
File “/hive/opt/upp/click/decorators.py”, line 17, in new_func
return f(get_current_context(), *args, **kwargs)
File “/hive/opt/upp/upp.py”, line 170, in set
decode._write_pp_tables_file(input_file, decode.pp_tbl_bytes)
File “/hive/opt/upp/decode.py”, line 31, in _write_pp_tables_file
except PermissionError as e:
NameError: global name ‘PermissionError’ is not defined

Hello, how do you edit the bios manually, is there any software for that?

Hello,
Personally, I started editing through the HEX binary program, but now you have the application for it.
Best regards!!!

Hello,
I have already written to you, you need help, I am happy to help, write to me a private e-mile.
Best regards!!!

thank you so much jarek2805 you save my life. I been finding why my hash rate is so different from the rest of my gpu . after keying your setting I able to hash 51mh/s for all gpu. Big thank you.

1 Like

Hi everyone. Sorry to jum lile this in to the conersation. I have 9 rx5700 plugged into a asrock h110 with very stable 515mh/s. The thing here is that i have 3 more to plug in and i’m getting the mb to freeze and doesn’t start. So i saw some of you with more than 10. Any ideas. Have two power supplies a totla of 2400w 16gb of ram.

By the way they are mainly notmal rx5700 bu i flash all of them with the XT bios.

Greeting from Portugal.

how do you bios mod ? thank you ?
and your setting

Boas André. Podias ajudar-me?
Qual o melhor consumo para as tuas 5700xt?

Boas, estou a conseguir algo na casa dos 120w por cada. Nao sao verdafeiras XT mas sim bios flashadas. Tenho duas sapphire nitro xt e essas com oc consigo 95w.

Estás a basear-te no hiveos ou fizeste o teu teste?
Tenho uma sapphire 5700xt e ela anda na casa dos 130w. Usaste alguma mod bios nas nitro?

A minha é a pulse

Hi @millionarauto regarding the bios what i’ve done was:
1 - find the correct XT bios for the specific gpu brand;
2 - upload the bios to the hive os ;
3 - you have a menu on the farm screen to flash bios;
4 - on the gpu charts at the end of each gpu card you have a specific button for bios flash.

Make shure you use the correct bios to flash otherwise it may be harmfull for the gpu.

Hope this helps.

Regards

hey how do i contact you? i need some help with my 5700s