System load freezes on blinking underscore

usb-flash
gpu
boot

#1

I have Gigabyte GA H110 D3A motherboard and 3x sapphire RX 580 nitro+ 4GB GPUs. I flashed Hive on USB drive and can’t start the system. I have working keyboard up until this point:http://forum.hiveos.farm/uploads/editor/92/4mylzvnhtksj.png

After that screen I just get blinking cursor, keyboard is not responding and system isn’t loading.

I plugged monitor into motherboard, because my GPUs don’t have VGA port.

Is there a way to load the system without connecting monitor to the GPU?
If it’s necessary to connect monitor to GPU can that GPU be connected to x16 port using riser?

I just don’t want to disassemble the system because I cannot plug GPU directly into x16 slot. Also my monitor uses VGA connector so I would have to buy VGA to DVI cable.

P.S. you can answer in English or Russian, I understand both languages.


#2

[quote=“Peter;287”]I have Gigabyte GA H110 D3A motherboard and 3x sapphire RX 580 nitro+ 4GB GPUs. I flashed Hive on USB drive and can’t start the system. I have working keyboard up until this point:
P.S. you can answer in English or Russian, I understand both languages. [/quote]
So … let me answer in Russian - Отвечу на русском раз можно)))

Хорошая материнка на 6 карт. Все устанавливается согласно инструкции
https://www.gigabyte.com/microsite/462/mining.html
Разница лишь в пункте про CSM - там нужно разрешить + boot control legacy включить после этого.
Согласно данного скрина и описания у Вас на данном этапе все хорошо.
Но после инициализации Х сервера вывод с внутренней карты переключается на внешнюю карты и … на этом картинка для Вас пропадает.
Если вы не планируете сидеть за этим ригом то ничего в этом страшного нет.
Вы можете попасть на него по сети используя SSH клиент с телефона или другого компьютера.
Риг получил IP 192.168.1.2
логин и пароль по-умолчанию user и 1 соотв.

В качестве SSH клиента для компьютера подойдет PuTTY, для андроида например JuiceSSH


#3

@HaloGenius - just a comment, you do have a lot of english only readers on this forum. Even trying to use a translator does not help. Many issues that are posted on here could be problems we are all facing. Please would you reply in both Russian and English as you appear bi-lingual. That way your not repeating yourself constantly. I often see forum discussions and click on them only to find I cannot understand them. Not disrespect intended. Thank you.


#4

@Penfold - he said that I had to configure my motherboard according to this tutorial: https://www.gigabyte.com/microsite/462/mining.html excerpt I have to enable CSM and boot legacy control.
According to my first screenshot on that stage of OS loading everything seems ok but after X server is initialized display output switches from iGPU to external GPU. Therefore, I get blank screen afterwards. However, I can SSH remotely to my rig using the given IP address (192.168.1.2). Login and password are “user” and “1” accordingly.
I can use PuTTY desktop client or JuiceSSH on Android to connect to my rig.

@HaloGenius - Thanks for a reply) I will try to SSH to my rig next week and let you know if it was successful.


#5

@HaloGenius
https://media.giphy.com/media/dIxkmtCuuBQuM9Ux1E/giphy.gif


#6

:smiley:


#7

[quote=“Peter;287”]I have Gigabyte GA H110 D3A motherboard and 3x sapphire RX 580 nitro+ 4GB GPUs. I flashed Hive on USB drive and can’t start the system. I have working keyboard up until this point:http://forum.hiveos.farm/uploads/editor/92/4mylzvnhtksj.png

After that screen I just get blinking cursor, keyboard is not responding and system isn’t loading.

I plugged monitor into motherboard, because my GPUs don’t have VGA port.

Is there a way to load the system without connecting monitor to the GPU?
If it’s necessary to connect monitor to GPU can that GPU be connected to x16 port using riser?

I just don’t want to disassemble the system because I cannot plug GPU directly into x16 slot. Also my monitor uses VGA connector so I would have to buy VGA to DVI cable.

P.S. you can answer in English or Russian, I understand both languages. [/quote]

Same situation… ASUS PRIME Z-270-A
HDMI 1 PCie 16x conection

Any suggestions?


#8

Why do you need local terminal? Just connect to the rig via SSH from another computer.
If there is no network on the rig, then you can try to switch into another TTY with keyboard combination Ctrl+Alt+F2, Ctrl+Alt+F3 etc.


#9

Sorry to bring this up from the dust , i have the same problem with the same mobo, it was running windows 10 before i decide to make a rig with it and run hiveos.
I have setup the bios to make it run like a mining rig, but i’m stuck at the underscore blinking screen.
I have another rig running with hiveos (msi z97 gaming 5) and i have no problem to boot

I cant seem to figured out what could it be